Billede6Evighetsslanker – yo yo slanker?

Ble det litt for mye av det gode i sommerferien? Å bråslanke seg med lynkurer, pulver eller å kutte måltider er å gjøre seg selv en bjørnetjeneste.  

 

Billede5

Mange går for hardt ut og starter på en kur som kan være utrivelig og ikke så god å leve med i mer enn noen dager. Da er det ikke rart at motivasjonen svikter. Det er mye lettere å lykkes over tid når man velger et opplegg som ikke gjør hverdagen så radikalt annerledes. Ofte er det kun snakk om små justeringer som skal til for å få resultater, sier kursleder Rikke Due i Grete Roede AS.

 

Hun forklarer at det er mye bedre å spise seg mett og glad - ved å spise god, sunn og variert mat, og i riktig mengder. Slike endringer kan man som oftest trives med, og man kan leve med dem over tid.

Her deler Rikke Due åtte sunne livsstilsendringer, som gjør at du kommer i gang.

 

Åtte sunne livsstilsendringer

- Det er lite som skal til for å komme skikkelig i gang med en riktig og god vektreduksjon. Det handler kort og godt om å sette den sunne hverdagen i et system du trives med. Sett i gang nå, det er ingen vits å utsette, sier Rikke Due.

1. Hopp ikke over frokosten

Det er ingen god idé å hoppe over frokost. Etter natten trenger kroppen å få fylt opp energilagrene igjen. Det er ingen vits å utsette dette til lunsj. En frokost vil også bidra til et jevnere blodsukker, og mindre søtsug. Alle måltider skal være fullverdige – frokosten også.

2. Spis regelmessig

Spis ofte. Frokost, lunsj, mellommåltid og middag, og helst til faste tider hver dag. Dette for å holde blodsukkeret på et jevnt nivå i løpet av dagen. Da får du blant annet nok energi til å utføre dine daglige gjøremål.

3. Bestem ditt eget mål

Det er du som bestemmer hvor mye du ønsker å veie. Sett opp et realistisk mål – og delmål. Velg en dato der du skal se om du har nådd delmålet. Reflekter over hva som gikk bra og hva som gikk mindre bra. Med en slik liten "selvangivelse" underveis blir man stadig mer bevisst på hvor man feiler.

4.Styr unna dårlig samvittighet

Lær heller av feilen du har gjort! Du velger selv hvordan du forholder deg til din adferd. Enten blir du skjerpet og går på med fornyet positiv innsats, eller du gir opp og utsetter livsstilsendringen til neste uke engang.

5. Våg å lykkes

Vær fornøyd når målet er oppnådd. Unngå å slanke deg videre. Livet vil bli trist dersom du fortsetter å uroe deg over "det ekstra kiloet". Det er vanlig med et «trivselsbelte» på pluss/minus 2 kg når vektmålet er nådd.

6. Tren regelmessig

La trening være en prioritert del av ukens gjøremål, ikke en salderingspost. Trening er viktig i en vektreduksjonsperiode for å opprettholde muskelmassen. Skaff deg gjerne en treningspartner, som kan gjøre sitt til at du vil prioritere treningen høyere enn om du skulle ha trent alene. Dessuten er det trivelig å trene sammen!

7. Prøv gjerne en ny mosjonsfo

Forandring fryder. Også når det gjelder aktivitet. Vær nysgjerrig på nye måter å være aktiv. Hva med å delta på organisert utetrening i grupper, svømming eller kanskje i et mosjonsløp? Tilpass treningsformen til årstiden.

8. Hva motiverer deg

Lag en plan for hvordan du skal holde motivasjonen oppe! Har du en «heiagjeng» rundt deg? Har du kanskje et klesplagg du vil inn i? - Mange blir også motivert av å få oppgitt mål som går utover BMI og vekt, som fettprosent og andel muskelmasse. Dette kan man få gjort på våre kurs, forteller Rikke Due.

For mer informasjon, kontakt:

Roede-kursleder Rikke Due i Eikefjord, Florø eller Førde, tlf. 98409191 eller [email protected]

Fjellet

Fjellet
Fjellet 2

Eikefjord

Eikefjord 1
Eikefjord 2

Hallen

Hallen 1
Hallen 2