Start: Rasteplassen Riksveg 5
Tid: 45 min opp / 30 min ned
Høgd: 80 - 279 m.
Lengd: 2,5 km
Kartblad: Eikefjord 1118 II

.

Vanskegrad:

merking-bla-vandrermerking-bla-skimerking-rod-sykkel

Våt sti

Eit alternativ om man vil gå på Knapstadstøylen er å parkere på Rasteplassen og følge den nye stien inn til undergangen på Øvrebøen. Herfrå er det merka sti til Kvile på Knapstasstøyls-stien.

Kart-kvile

Det er også ein fin tur å gå ned til Knapstad og vegen ut igjen til Rasteplassen eller prøve stien som er merka på kartet. Denne er ikkje merka, men ein skal følge bergkantane utover til ein kjem til skogsvegen som ein følger ned mot riksvegen. Her nede følger ein den nye stien til Idrettslaget tilbake til Rasteplassen.

Det er mulig å sykle i dette terenget, men er teknisk krevande. Det enklaste er å sykle opp til Knapstad på vegen og følge traktorvegen oppover før du sylker utover. Den mørkeblå ruta er vansklegast.

Det blir lagt ut informasjon og bilder av stiar i Eikefjordsområdet denne fjellweben. Dette er meint som hjelp til dei som ikkje er kjent i dette fjellområdet. Informasjonen skal brukast saman med fjellvettreglane og andre omsyn som må takast i fjellet. Dei ansvarlege for informasjonen som er lagt ut fraskriv seg eitkvart ansvar for ulykker og andre uhell som kan oppstå ved bruk av informasjonen på desse sidene.

Copyright: Odd Asle Endestad

FJELLET

blanipa1.jpg

Eikefjord

20150917-betnene.jpg

Eikefjord ligg i indre del av Kinn kommunen nord på Vestlandet. Bygda ligg inst i Eikefjorden og har tofelts veg til Florø (25km) og Førde (33km). Det er gode busstilbod mellom dei to byane.

Eikefjord Barne- og ungdomsskule ligg i sentrum og har 15 - 25 elevar på kvart av dei 10 klassetrinna. Barnehage med 3 avdelingar ligg også i gangavstand frå sentrum.

Eikefjord ynskjer alle hjarteleg velkommen til å busette seg i bygda. Med sin sentrale plassering, vakre natur og gode servicetilbod i nærområdet er Eikefjord ein god plass å bu. Her kan ein finne roen i kvardagen med korte avstandar til ulike aktivitetar og servicetilbod, inkluderande bygdesamfunn og god infrastruktur til store arbeidsmarknadar. - Les meir på info


HALLEN

20170511-400-sang.jpg

Opphavsrett © eikefjord.net
Utviklet av Tunanor.com