ImageEikefjord spelte glimrande i 45 min. Godkjent i 15 min. av andre, dei resterande 30 min skal ikke gløymast, men analyserast for å gi ytterligare taktisk lærdom.

Kampen ble spilt på Sletta stadion i Høyanger. EIL ”eide” 1.omg. Mye bra spill med 1-touch pasninger og vilje til samspill. Lagdelene til EIL holdt godt samlet i press og spillerne tok kollektivt ansvar. Høyang klarte ikke å spille seg frem til målsjanser i det hele tatt, men Eikefjord var frempå og skapte en del muligheter fra distanse. Raidene lags kantene med påfølgende innlegg til 16-meter kom som bestilt. Særlig hadde Ole Martin et raid, som lagkammeratene ikke klarte å omsette i mål. Mest pga. at de ikke så muligheten ville komme og startet alt for sent på løp inn i 16 meter feltet.

 

Kampens ”øyeblikk” skapte Eirik  og Odd Magne  i et fikst 1 touch samspill på kant med påfølgende pasning til Ørjan. Ballen gikk så fort at 4 Høyangspillere var totalt utmanøvrerte. På sidelinje var Roy Hallstensen i ekstase, nærmest knelende i ærbødighet, og Per Øyvind Sørbø ga uttrykk for å like det han så.

Dog gir 1 omg. en lærdom. Når ball skall spilles opp fra eget forsvar, må midtbane- og angreps- spillere vise vilje til å ha ball ved å søke / invitere mot ”ledige rom”.

Andre omg. startet med to tidlige mål imot (1 & 8 min). Mye pga. at EIL- spillerene ikke var nok på hugget i press. Kampen var da i realiteten kjørt. For mye spill på tvers og radikalt dårligere passningskvalitet var det som preget EIL i denne perioden. Laget lot rett og slett IL Høyang ta over initiativet og divisjonsforskjellen ble mer tydelig. Høyang var  mer aggressive, spilte med færre ballberøringer og hadde bra passningskvalitet. To av Høyang sine mål kom som resultat av innøvd corner og frispark. Mon tro om Per Øyvind børster støv av sin gamle skriftlige C-trener oppgave ”Hvordan lage mål på dødball”. Forøvrig hadde Høyang noen treff på målramma som enten slo ut eller som keeper fanget i retur.

Oppsumert. Glimrende i 45 min. Godkjent i 15 min. De resterende 30 min skal ikke glemmes, men analyseres for å gi ytterligere taktisk lærdom.

Laget.
Aage Herstad, Eirik Fraas, Bjarte Eikevik, Håvard Mjølkeråen, Ole Martin Sunnarvik, Ørjan Eikevoll, Odd Magne Øren, Tor Eril Agledal, Erik Ove Sunndal, Torbjørn Løkkebø, Børge Langedal
Innbytte: Thomas Fraas, Erlend Vassbotn, Håkon Furelid


Mål: IL Høyang. Håvard Fimreite, Ole Petter Høgstvedt, Edvin Agovic
Mål: Eikefjord IL. Odd Magne Øren (str)

Fjellet

Fjellet
Fjellet 2

Eikefjord

Eikefjord 1
Eikefjord 2

Hallen

Hallen 1
Hallen 2