14 ordførere, sentrale reiselivsbedrifter samt de viktigste naturvern- og friluftsorganisasjoner har overlevert eit opprop til ledelsen i Olje- og energidepartementet (OED). Olje- og energidepartementet oppfordres til å avslå konsesjonsøknader for kraftlinjeprosjektene Sima-Samnanger, Fardal-Ørskog og Mongstad-Kolsnes. Oppropet påpeker at kystlandskapet er så verdifullt at kraftlinjer i form av luftstrekk heretter helt eller delvis må unngås, og ber om at kraflinjepolitikken legges om slik at det kables på sårbare strekninger.

De planlagte kraftlinjene vil gå inntil og gjennom verneområder med unike naturverdier. Blant annet gjennom Norges viktigste og flotteste turistreisemål slik som verdensarvområdet Geiranger. Også NHO Reiseliv og HSH støtter av den grunn oppropet.

Monsterlinjene i lufta vil krysse verna vassdrag og de vil gå gjennom områder som er lite på-virka av tekniske inngrep, såkalte INON-områder, som det er svært lite igjen av i Norge. Na-turinngrepene vil bli store og irreversible. Derfor må kabling under jorda eller til sjøs prioriteres framfor gammeldags teknologi med monsterlinjer i lufta.

Les meir hos Turistforeningen

 

Les hele oppropet her (.doc/25kB)

Les pressemeldingen fra Samarbeidsrådet for naturvernsaker (SRN) (.doc/41kB)

 

 


Fjellet

Fjellet
Fjellet 2

Eikefjord

Eikefjord 1
Eikefjord 2

Hallen

Hallen 1
Hallen 2