Image
Bilde frå rhodesian-ridgeback.as

Heidi Rimmen sin hund Stitch ble champion på en utstiling i Letohallen, Eidsvoll. For å bli Norsk utstillings champion (N Uch) må hunden oppnå minimum 3 certifikat (cert), derav ett på en NKK utstilling eller utstilling arrangert av raseklubben. Det blir  arrangert 11 slike utstillingar kvart år. I tillegg må det siste cert oppnåast etter fylte to år.
Stitch har no 8 Cert. og er dermed på 3 plass på rankinglista over dei mestvinnande hundane i sin rase. Heidi poengterer at det ikkje berre er utsjånaden som blir bedømt, like viktig er at ein har god kontakt med hunden og at hunden følger med.
Hunden blei også kåra til BIM (best i motsatt kjønn) eller forenkla sagt - beste hannhund i sin rase på utstillinga.

 

 

 

Image
Bilde frå rhodesian-ridgeback.as

Vidare framover prøver Heidi å få hunden godkjent som avlshund. Den har gått gjennom fleire tester, men har mange igjen før den blir godkjent.
Fleire bilder finn du her

Bakgrunnsstoff frå Norsk Rhodesian Ridgeback Klubb

Rhodesian Ridgeback har, som navnet tilsier sin opprinnelse i det sørlige Afrika. Ridgebackens karakteristiske kjennetegn er ridgen, som anses å være rasens adelsmerke. Den formes av hår på ryggen som vokser i motsatt retning av den øvrige pelsen, og har form som et sverd. Rasen har en rekke stamfedre. Det vi med sikkerhet vet er at den innfødte hottentotthunden spilte en vesentlig rolle i utviklingen. De første kolonistene i Afrika forsto de raskt nødvendigheten av å skape en hund som kunne tilfredsstille deres behov i det tøffe landskapet og klima de hadde slått seg ned i. Kolonistene måtte ha en hund som var uredd, sterk og utholdende, med like gode egenskaper både som jakt- og vakthund. Disse gode egenskapene fant de bl.a. hos hottentott-hunden. Det helt spesielle med denne hunden var en kam av hår som vokste i motsatt retning langs ryggraden. Ved å krysse denne hunden med boernes egne raser fra Europa, var utviklingen av Ridgebacken i gang. I prosessen ble såvel pointerrasens, greyhoundens, bulldogens, irsk terriers og collierrasens egenskaper brakt inn i avlsarbeidet. Rasen ble godkjent første gang i 1924. Ridgebacken omtales noen ganger som løvehunden da ridgbacken var en av de få hundene som ville følge et løvespor. Under en løvejakt var hundenes oppgave å jobbe, hundene skulle omringe og distrahere byttet til jegeren kom på skuddhold.

Fjellet

Fjellet
Fjellet 2

Eikefjord

Eikefjord 1
Eikefjord 2

Hallen

Hallen 1
Hallen 2