Kvar onsdag er det no trening i gymsalen kl 20. I partalsveker er det pilatestrening og i oddetalsveker er det først pilates og deretter direkte over på step trening.

ONSDAGER – KL 20.00 – I GYMSALEN PÅ EIKEFJORD SKULE

PARTALSVEKER; PILATES (20.00 – 21.15 - PILATES)

ODDETALSVEKER; PILATES/STEP (20.00 – 20.40 – PILTAES) (20.40 – 21.15 – STEP)

Priser pr. sesong (haust 2009)     Kr 250,-

INSTRUKTØRER: Einy Helen Høyvik Akselsen (tlf 91873044)    - autorisert instruktør
Ingunn Bergeheim   (tlf 93807575) - autorisert instruktør

ARR; EIKEFJORD IDRETTSLAG – FRIIDRETTSGRUPPA


PILATES

I treningen legges det særlig vekt på å styrke de dype musklene rundt mage og rygg, og å balansere de ulike muskelgruppene mot hverandre. Mange trener uhensiktsmessig slik at sterke muskler blir sterkere og svake muskler forblir svake. Dette gjør at kroppen belastes feil, og faren for skader og kroniske smerter øker. Andre viktige elementer i Fysio-Pilates er: styrke, fleksibilitet, holdning, pust og avspenning.

"Etter ti ganger vil du kunne føle forskjell. Etter 20 ganger vil du kunne se forskjell. Etter 30 ganger vil du ha en helt ny kropp." (ref. Joseph Pilates)

Pilates er styrke, uttøying og fleksibilitet og kan trenes på matte eller apparat. Hovedfokus er å bygge opp de sentrale musklene rundt midje, mage og korsrygg. Så det er god trening og hardt arbeid. Selv om det kan se rolig ut er det ikke lett å holde alle pilates bevegelsene. Felles for alle øvelsene er at når én muskelgruppe blir styrket, tøyes og strekkes en annen. Musklene blir lange og smidige.


STEP

STEP er en dynamisk treningsform hvor vi går opp og ned på en regulèrbar plattform (en Step) til musikk. Programmet inneholder ulike step-trinn, samt armbevegelser. Den største fordelen med Step-trening er at den gir stor kondisjonseffekt, men lav belastning på sener, muskler og ledd. Det er vist at belastningen på bena under Step-trening er tilsvarende den man har ved gange i en hastighet av 5 km i timen. Kondisjonseffekten ved Step-trening tilsvarer den effekten man oppnår ved å løpe i en hastighet av 11 km i timen. Step er trening for alle, - alle kan gå opp og ned på en plattform. Til forskjell fra aerobic, er Step-treningen stasjonær; man beveger seg ikke rundt i salen. Alt skjer på step`en din, som er plassert like foran deg. Step er også en populær treningsform for menn, da de enkleste timene setter mindre krav TIL koordinasjon!

Fjellet

Eikefjord

HALLEN

Kopirett © 2021 Eikefjord.net. Alle rettigheter reservert. Ved bruk av artikler, bilder etc. skal det refereres til Eikefjord.net med lenke.

Utviklet av Inovalight.eu