Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) har måttet tåle mye kritikk for uryddig saksbehandling og påstander om kameraderi i forkant av byggingen av ei ny 420 KV kraftlinje.

De berørte mente at de var blitt holdt utenfor saken. Det gir ombudsmannen dem medhold i. I sin uttalelse skriver han at departementet fant grunn til å varsle de som hadde klaget på den opprinnelige traséen, om en befaring som skulle holdes i området. Grunneierne som endte opp med å få monstermastene tett på husene sine, ble ikke varslet.

Sivilombudsmannen finner imidlertid ingen grunn til å kristisere selve vedtaket om flytting av mastetraséen. Han viser til at energiloven gir konsesjonsmyndighetene - her departementet - vide rammer for skjønnsmessige vurderinger, og påpeker at hans mulighet til å overprøve disse vurderingene er begrenset.

Ombudsmannen kan bare overprøve en slik skjønnsutøvelse dersom han kommer til at et vedtak er ugyldig eller sterkt urimelig, og han har i denne saken ikke funnet grunn til å konkludere slik.

Les meir i Dagbladet

Les heile uttalelsen til Sivilombudsmannen

Fjellet

Fjellet
Fjellet 2

Eikefjord

Eikefjord 1
Eikefjord 2

Hallen

Hallen 1
Hallen 2