Da er det på tide å kome i gang med trening for 2013 sesongen. 

Treningskalender frå januar 2013 Trimbua / friidrett følgjer på neste side. 

 

Sjå friidrettsgruppa sin informasjonsside for innhald i dei ulike aktivitetane og medlemskap for Trimbua: Klikk her 

Måndag - Trimbua

Tysdag - Gymsalen

Onsdag – Trimbua

Torsdag- Trimbua

18.00 Spinning

14.45 Barneidrett

17.00 Spinning

19.30 Step  Ingunn

19.00 Pilates  Einy

19.00 Spenst

20.00 Styrke/kondisjon  Rikke

 

 

20.00 Sirkeltrening

 

 

Husk påmelding via www.eikefjord.net for treningar i Trimbua

 STEP er en dynamisk treningsform hvor vi går opp og ned på en regulèrbar plattform (en Step) til musikk. Programmet inneholder ulike step-trinn, samt armbevegelser. Den største fordelen med Step-trening er at den gir stor kondisjonseffekt, men lav belastning på sener, muskler og ledd. Det er vist at belastningen på bena under Step-trening er tilsvarende den man har ved gange i en hastighet av 5 km i timen. Kondisjonseffekten ved Step-trening tilsvarer den effekten man oppnår ved å løpe i en hastighet av 11 km i timen. Step er trening for alle, - alle kan gå opp og ned på en plattform. Til forskjell fra aerobic, er Step-treningen stasjonær; man beveger seg ikke rundt i salen. Alt skjer på step`en din, som er plassert like foran deg. Step er også en populær treningsform for menn, da de enkleste timene setter mindre krav TIL koordinasjon!Treningsøkta avsluttes med styrke for armer med vekter. 

 

 PILATES I treningen legges det særlig vekt på å styrke de dype musklene rundt mage og rygg, og å balansere de ulike muskelgruppene mot hverandre. Mange trener uhensiktsmessig slik at sterke muskler blir sterkere og svake muskler forblir svake. Dette gjør at kroppen belastes feil, og faren for skader og kroniske smerter øker. Andre viktige elementer i Fysio-Pilates er: styrke, fleksibilitet, holdning, pust og avspenning.

 

 "Etter ti ganger vil du kunne føle forskjell. Etter 20 ganger vil du kunne se forskjell. Etter 30 ganger vil du ha en helt ny kropp." (ref. Joseph Pilates)

 

 Pilates er styrke, uttøying og fleksibilitet og kan trenes på matte eller apparat. Hovedfokus er å bygge opp de sentrale musklene rundt midje, mage og korsrygg. Så det er god trening og hardt arbeid. Selv om det kan se rolig ut er det ikke lett å holde alle pilates bevegelsene. Felles for alle øvelsene er at når én muskelgruppe blir styrket, tøyes og strekkes en annen. Musklene blir lange og smidige.

 

 STYRKE/KONDISJON Kondisjonstrening med vekter i intervall. Her får en mulighet til å få opp pulsen samtidig som en får en grundig styrketrening for alle muskler i koppen. Høy puls og topp stemning!Aerobic, mosjonstrening hvor ulike gymnastiske øvelser utføres i et relativt hurtigTempo og knyttes sammen ved hjelp av moderne rytmisk musikk. Aerobic tar sikte på å forbedre utholdenheten ved å øke kroppens opptak og utnyttelse av oksygen, men gir også styrke- og koordineringstrening

 

INSTRUKTØRER: 

 

Einy Helen Høyvik Akselsen    (tlf 91873044)      - autorisert instruktør
Ingunn Bergeheim                 (tlf 93807575)       - autorisert instruktør
Rikke Due                             (tlf 98409191)

 

                                                               

                  

 

Fjellet

Fjellet
Fjellet 2

Eikefjord

Eikefjord 1
Eikefjord 2

Hallen

Hallen 1
Hallen 2